vrijdag 20 december 2013

Kan Onno Hoes verder als burgemeester?

Onno Hoes, de burgemeester van Maastricht ligt onder vuur. Vanavond moet uit een speciale crisisvergadering met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad blijken of hij verder kan. Hoes kwam in opspraak door de ‘zoenaffaire’, een foto op datingapp Grindr en berichten over een tweede affaire met een jonge jongen. 
In een Maastrichtse hotellobby heeft hij een 24-jarige jongen gezoend. En op de datingapp waar Hoes actief op was, was een foto van Hoes te zien met ontbloot bovenlijf. Vervolgens verscheen er gisteren een tweede jongen in de media die stelde 2 jaar lang een affaire met Hoes te hebben gehad.
Volgens Hoes zijn dit privĂ©-zaken, maar de gemeenteraad in Maastricht denkt daar heel anders over: de burgemeester zou chantabel zijn en de reputatie van de stad staat op het spel. Bovendien had hij na de 'zoenaffaire' de fractievoorzitters toegezegd dat 'dit het was' en dat er 'geen lijken meer in de kast' lagen. Vanavond in EenVandaag reacties uit Maastricht en de visie van mediasocioloog Peter Vasterman en politiek adviseur Ed Sinke. 

sitestat